czwartek, 25 lipca 2013

Kurczak pod pierzynką z mozzarelli i ananasa

Kurczak to zdecydowanie najczęściej przyrządzane mięso w naszym domu. Robimy go na różne sposoby, przepisy z jego udziałem będą z pewnością często tu gościć.


 Potrzebujemy:

  • 2 piersi kurczaka
  • puszkę anansa
  • kostkę sera mozzarella bez zalewy
  • sól
  • pieprz
  • olej
 Przygotowanie:

  • Piersi należy oczyścić i pokroić na mniejsze kotlety. Lekko rozbijamy solimy i pieprzymy.
  • Na patelni rozgrzewamy olej a następnie obsmażamy z obu stron kotlecik.
  • Do naczynia żaroodpornego wkładamy kotleciki, na wierzchu układamy plaster ananasa i plaster mozzarelli.

  •  Wszystko zapiekamy około 15 minut w temperaturze 220 - 230 stopni. Podaliśmy z frytkami i mieszanką sałat wzbogaconą o kiełki rzodkiewki.


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz