Domowy paprykarz to bardzo smaczna domowa pasta do chlebka. Myślę że jest smaczniejszy od tego kupnego a poza tym wiemy co w nim jest.
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 średnia cebula
- 3 łyżi koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki keczupu
- pół woreczka ugotowanego ryżu
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra
- łyżka oleju
- Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na łyżce oleju. Do podsmażonej cebulki dodajemy tuńczyka i chwilę podsmażamy.
- Tuńczyka z cebulą mieszamy razem z ryżem, następnie dodajemy 3 łyżki koncentratu i 2 łyżki keczupu.
- Całość doprawiamy przyprawami do smaku. Warto zrobić bardziej pikantną wersję :)
- Studzimy całość i chowamy do lodówki.
- Pyszna z chlebkiem razowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz