środa, 24 lipca 2013

Domowy paprykarz czyli pasta rybna

Domowy paprykarz to bardzo smaczna domowa pasta do chlebka. Myślę że jest smaczniejszy od tego kupnego a poza tym wiemy co w nim jest. 


Potrzebujemy ;
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 średnia cebula 
  • 3 łyżi koncentratu pomidorowego 
  • 2 łyżki keczupu
  • pół woreczka ugotowanego ryżu
  •  sól, pieprz, papryka słodka i ostra
  • łyżka oleju 
  Przygotowanie:
  • Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na łyżce oleju. Do podsmażonej cebulki dodajemy tuńczyka i chwilę podsmażamy.
  • Tuńczyka z cebulą mieszamy razem z ryżem, następnie dodajemy 3 łyżki koncentratu i 2 łyżki keczupu.
  • Całość doprawiamy przyprawami do smaku. Warto zrobić bardziej pikantną wersję :)
  • Studzimy całość i chowamy do lodówki. 
  • Pyszna z chlebkiem razowym. 


Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz