poniedziałek, 3 czerwca 2013

Sernik

Zapraszam na pyszny sernik, który zawsze wychodzi!!!


Potrzebujemy:  do wykonania ciasta w blasze o wymiarach 25x36
  • 1kg mielonego sera twarogowego
  • 5 jajek
  • 1/2 kostki masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego 
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 paczka biszkoptów

 Przygotowanie:

  • Ucieramy żółtka ze zwykłym cukrem i cukrem waniliowym.
  • Nie przerywając ucierania dodać masło.
  • Stopniowo dodajemy ser i miksujemy.
  • Dodajemy do masy proszek budyniowy.
  • Ubite białka na sztywną piane dodajemy do masy serowej.
  • Wszystko delikatnie mieszamy.
  • Smarujemy blachę masłem i układamy na niej biszkopty, zalewamy całość masą serową.
  • Pieczemy 50-60 minut bez termoobiegu w temperaturze 170 stopni. 




Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Musiał być pyszny! wygląda na puszysty i bardzoo smaczny! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. a co z wieszchem ,też biszkopt?

    OdpowiedzUsuń