Potrzebujemy: do wykonania ciasta w blasze o wymiarach 25x36
- 1kg mielonego sera twarogowego
- 5 jajek
- 1/2 kostki masła
- 1 szklanka cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 budynie waniliowe
- 1 paczka biszkoptów
Przygotowanie:
- Ucieramy żółtka ze zwykłym cukrem i cukrem waniliowym.
- Nie przerywając ucierania dodać masło.
- Stopniowo dodajemy ser i miksujemy.
- Dodajemy do masy proszek budyniowy.
- Ubite białka na sztywną piane dodajemy do masy serowej.
- Wszystko delikatnie mieszamy.
- Smarujemy blachę masłem i układamy na niej biszkopty, zalewamy całość masą serową.
- Pieczemy 50-60 minut bez termoobiegu w temperaturze 170 stopni.
Smacznego!!!
Musiał być pyszny! wygląda na puszysty i bardzoo smaczny! :)
OdpowiedzUsuńa co z wieszchem ,też biszkopt?
OdpowiedzUsuńTaki sernik nie potrzebuje już nic na górze. :)
Usuń