niedziela, 9 czerwca 2013

Kurczak z ananasem na słodko

Kolejne danie z typu szybkie i smaczne! Jeśli masz w szafce puszkę ananasa  i nie wiesz co z nim zrobić to jest to przepis dla ciebie.

Kurczak na słodko

 Potrzebujemy:
  • 2 oczyszczone piersi
  • puszkę ananasa
  • śmietana 12% 150ml
  • masło 
  • sól
  • pieprz
 Przygotowanie:
  • Piersi należy oczyścić i pokroić na małe kotlety. Na patelni rozgrzewamy masło, kotlety solimy i pieprzymy  a następnie smażymy aż się zrumienią. 
  • Usmażone kotlety przekładamy do garnuszka i zalewamy je syropem z pod ananasa. Ananasa kroimy w kostkę i dorzucamy do garnka. Możemy dodać trochę wody jeśli syrop nie pokrywa mięsa.
  • Gotujemy tak na małym ogniu około 20 minut. Na koniec dodajemy 150 ml śmietany i gotujemy jeszcze chwilę!
kurczak na słodko


 Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz