środa, 26 czerwca 2013

Młoda kapusta z koperkiem!


Zapraszam na przepis z pyszną młodą kapustką! Jest świetnym  dodatkiem do młodych ziemniaczków ale nie tylko. Młodą kapustę kupić możemy teraz wszędzie, warto ją przyrządzić np. na niedzielny obiad!


Potrzebujemy:
  • 1 średniej wielkości główkę młodej kapusty
  • pęczek koperku 
  • 1 średnią cebulkę 
  • olej
  • ziele angielskie
  • 2 liście laurowe
  • sok z połowy cytryny
  • pieprz 
  • sól
  • pół łyżeczki cukru
  Przygotowanie:
  • Kapustę drobno szatkujemy.
  • Do garnuszka wlewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę.
  • Kiedy cebulka się zrumieni dodajemy kapustę i zalewamy ją delikatnie wodą, tak by mogła się dusić.
  • Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i kilka ziarenek pieprzu.
  • Kapustę mieszamy od czasu do czasu i w razie potrzeby podlewamy wodą. I tak dusimy około 20 minut.
  • Kiedy kapusta będzie już miękka dodajemy do niej drobno posiekany koperek.
  • Na koniec doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem!.


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz