Potrzebujemy:
- 1 średniej wielkości główkę młodej kapusty
- pęczek koperku
- 1 średnią cebulkę
- olej
- ziele angielskie
- 2 liście laurowe
- sok z połowy cytryny
- pieprz
- sól
- pół łyżeczki cukru
- Kapustę drobno szatkujemy.
- Do garnuszka wlewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę.
- Kiedy cebulka się zrumieni dodajemy kapustę i zalewamy ją delikatnie wodą, tak by mogła się dusić.
- Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i kilka ziarenek pieprzu.
- Kapustę mieszamy od czasu do czasu i w razie potrzeby podlewamy wodą. I tak dusimy około 20 minut.
- Kiedy kapusta będzie już miękka dodajemy do niej drobno posiekany koperek.
- Na koniec doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem!.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz