środa, 12 czerwca 2013

Czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Dziś przepis na  bardzo smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego. Przygotowanie ich trwa zaledwie kilka minut, więc nadają się idealnie na wizytę niespodziewanych gości.

ciasto francuskie

Potrzebujemy:
  • ciasto francuskie
  • nutellę  lub inna masę czekoladową
  Przygotowanie:
  • Ciasto francuskie należy rozwinąć i lekko rozwałkować. 
  • Masę czekoladową cienką warstwą równomiernie rozsmarowujemy po całym cieście.
  • Delikatnie zwijamy ciasto w rulon i tniemy plasterki grubości około 1-1,5 cm. 
  • Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układamy ślimaczki (troszkę je przy tym formujemy) należy zachować małe odstępy.
  •  Ślimaczki pieczemy około 10 minut w temperaturze 220 stopni.


ciasto francuskie

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz