Potrzebujemy:
- 125g Kasi
- 1,5 szklanki mąki
- 4 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 1 puszka masy czekoladowej lub tabliczka czekolady mlecznej
- W garnku rozpuszczamy masło razem z cukrami. Pozostawiamy do wystygnięcia.
- Przesianą mąkę z proszkiem wsypujemy do miski i dodajemy mleko i jajka. Następnie dodajemy przestudzone masło i wszystko dokładnie miksujemy.
- Do masy dodajemy 4 czubate łyżki kakao i wszystko mieszamy.
- Do papierowych papilotek wkładamy jedną dużą łyżkę ciasta tak by pokryło spód. Na ciasto wkładamy łyżeczkę masy czekoladowej lub kosteczkę czekolady i zalewały 2 łyżkami ciasta.
- Pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu przez około 20 minut.
- Przestudzone maffinki dekorujemy cukrem pudrem lub bitą śmietana polaną rozpuszczoną czekoladą!
Pięknie Ci wyrosły :)
OdpowiedzUsuńDziekuje za przepis, na pewno skorzystam ♥
OdpowiedzUsuń