Potrzebujemy :
- 1 opakowanie serka naturalnego 200 g
 - 1 miseczka grzybów
 - sól
 - pieprz
 - 1 łyżka oleju
 - duża cebula
 - 3 łyżki śmietany 30%
 - ewentualnie natka pietruszki
 
- Grzyby należy oczyścić, pokroić na mniejsze części i podgotować około 10 minut.
 - Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju.
 - Grzyby odsączamy i dodajemy do cebuli i podduszamy razem aż grzyby zmiękną!
 - Do misy blendera wkładamy serek, śmietanę i przestudzone grzyby z cebulą. Całość rozdrabniamy - ale tak by grzyby były co jakiś czas wyczuwalne pod zębem.
 - Całość solimy i pieprzymy i wstawiamy do lodówki - dopiero na drugi dzień serek ma najlepszy smak - bo dopiero składniki się przegryzą!
 - Możesz dodać natkę pietruszki jeśli ją lubisz - ja wolę jednak bez!
 
Smacznego!!!

Ciekawe połączenie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za dołączenie do akcji :) Pozdrawiam:)