środa, 25 września 2013

Serek kanapkowy z grzybami!

Serek z dodatkiem grzybów to świetna pasta kanapkowa! Bardzo lubimy zbierać grzyby a że ostatnio nazbieraliśmy ich dość dużo to zaczęłam kombinować co tu  z nich zrobić! I tak wpadłam na pomysł zrobienia takiego serka - jest pyszny! Gorąco polecam spróbować!


Potrzebujemy :
  • 1 opakowanie serka naturalnego 200 g
  • 1 miseczka grzybów 
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • duża cebula
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • ewentualnie natka pietruszki
 Przygotowanie:
  • Grzyby należy oczyścić, pokroić na mniejsze części i podgotować około 10 minut.
  • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju.
  • Grzyby odsączamy i dodajemy do cebuli i podduszamy razem aż grzyby zmiękną!
  • Do misy blendera wkładamy serek, śmietanę i przestudzone grzyby z cebulą. Całość rozdrabniamy - ale tak by grzyby były co jakiś czas wyczuwalne pod zębem. 
  • Całość solimy i pieprzymy i wstawiamy do lodówki - dopiero na drugi dzień serek ma najlepszy smak - bo dopiero składniki się przegryzą!
  • Możesz dodać natkę pietruszki jeśli ją lubisz - ja wolę jednak bez!
Smacznego!!!


1 komentarz:

  1. Ciekawe połączenie:)
    Dziękuję za dołączenie do akcji :) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń