Potrzebujemy :
- 1 opakowanie serka naturalnego 200 g
- 1 miseczka grzybów
- sól
- pieprz
- 1 łyżka oleju
- duża cebula
- 3 łyżki śmietany 30%
- ewentualnie natka pietruszki
- Grzyby należy oczyścić, pokroić na mniejsze części i podgotować około 10 minut.
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju.
- Grzyby odsączamy i dodajemy do cebuli i podduszamy razem aż grzyby zmiękną!
- Do misy blendera wkładamy serek, śmietanę i przestudzone grzyby z cebulą. Całość rozdrabniamy - ale tak by grzyby były co jakiś czas wyczuwalne pod zębem.
- Całość solimy i pieprzymy i wstawiamy do lodówki - dopiero na drugi dzień serek ma najlepszy smak - bo dopiero składniki się przegryzą!
- Możesz dodać natkę pietruszki jeśli ją lubisz - ja wolę jednak bez!
Smacznego!!!
Ciekawe połączenie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za dołączenie do akcji :) Pozdrawiam:)