Potrzebujemy:
- 2 litry bulionu drobiowego
- 2 starte marchewki
- pół pietruszki
- malutki kawałeczek selera
- kilka plasterków pora
- 2 ząbki czosnku
- 0,5 kilograma ogórków kiszonych
- 0,5 kilograma ziemniaków pokrojonych w kostkę
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- listek laurowy
- pęczek koperku
- natka pietruszki
Przygotowanie:
- Do bulionu wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaczki i startą na tarce marchewkę z pietruszką. Pokrojonego w plasterki pora i selera a także ziele i liść laurowy. Wszystko razem gotujemy aż zmiękną warzywa. Teraz możemy dodać starte ogórki z ząbkiem czosnku. Następnie doprawiamy zupę zgodnie z naszymi upodobaniami smakowymi.
- Na sam koniec dodaję posiekany koper i natkę pietruszki, dzięki temu jest ona nadal zielona i wygląda apetycznie.
- Zupę zagęścić można mąką bądź śmietaną - my jednak rezygnujemy z tych dodatków.
Smacznego!!!
Najlepsza na swiecie ,uwielbiam,milego dnia zycze.
OdpowiedzUsuńZupojad w moim domu byłby w zachwycie:)
OdpowiedzUsuń