środa, 7 sierpnia 2013

Pasta z makreli !

Przepis na pyszną pastę rybną z makreli. Lubię wędzoną makrelę choć przeszkadza mi jej silny zapach! W tej paście zapach nie jest tak intensywny! Polecam na piątkowe kanapki!


Potrzebujemy:
  • 1 średniej wielkości makrela wędzona
  • 2- 3 łyżki majonezu
  • pół pęczku koperku 
  • pół pęczku szczypiorku 
  • pieprz 
  • imbir w proszku - u mnie Prymat
  • sok z połowy cytryny
  • 2 jajka 

  Przygotowanie:
  • Mięso makreli należy oddzielić od ości i skóry.
  • Jajka należy ugotować na twardo.
  • szczypiorek i koperek szatkujemy drobno.
  • Do blendera wkładamy mięso i jajka, wszystko miksujemy. 
  • Do rozdrobnionej masy dodajemy majonez, koper i szczypior. 
  • Wszystko mieszamy  i doprawiamy pieprzem i imbirem. Imbiru polecam dać całkiem sporo!
  • Na sam koniec dodajemy sok z cytryny. Gotowe! 


Możemy smarować nią chleb lub podawać na krakersach! 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz