Potrzebujemy:
- 1 średniej wielkości makrela wędzona
- 2- 3 łyżki majonezu
- pół pęczku koperku
- pół pęczku szczypiorku
- pieprz
- imbir w proszku - u mnie Prymat
- sok z połowy cytryny
- 2 jajka
Przygotowanie:
- Mięso makreli należy oddzielić od ości i skóry.
- Jajka należy ugotować na twardo.
- szczypiorek i koperek szatkujemy drobno.
- Do blendera wkładamy mięso i jajka, wszystko miksujemy.
- Do rozdrobnionej masy dodajemy majonez, koper i szczypior.
- Wszystko mieszamy i doprawiamy pieprzem i imbirem. Imbiru polecam dać całkiem sporo!
- Na sam koniec dodajemy sok z cytryny. Gotowe!
Możemy smarować nią chleb lub podawać na krakersach!
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz