Potrzebujemy:
- 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszkę kukurydzy konserwowej
- 3 ogórki konserwowe ( mogą być kiszone)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 torebka ugotowanego ryżu
- pół średniej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Tuńczyka wyjmujemy na sito i pozostawiamy do momentu aż odcieknie nadmiar wody.
- Jajka gotujemy na twardo studzimy i kroimy w kostkę. Dodajemy do miski.
- Kukurydzę również pozostawiamy na sicie do momentu aż odcieknie nadmiar wody.
- W osolonej wodzie gotujemy torebkę ryżu.
- Cebulę i ogórka kroimy w kostkę, mieszamy z jajkiem ryżem i tuńczykiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Sałatkę wstawiamy do lodówki i po 2-3h wyjmujemy i próbujemy -jeśli potrzeba doprawiamy jeszcze raz.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz