Potrzebujemy: na 4 pucharki
- 350g serków waniliowych
- 1 łyżka żelatyny
- galaretka poziomkowa
- dowolne owoce
- Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości wody i studzimy.
- Do serków dodajemy przestudzoną żelatynę i całość miksujemy.
- Masę serową wykładamy do pucharków i wkładamy do lodówki aż stężeją.
- Galaretkę robimy dokładnie wg wskazówek na opakowaniu.
- Na masie serowej układamy wybrane owoce i zalewamy przestudzoną galaretką i wkładamy całość do lodówki.
Ja zalałam masę serową troszkę zbyt ciepłą galaretką i stąd te białe plamki. Niestety spieszyłam się bardzo, a przepis miał nie pojawiać się na blogu :) A że taki deser na taki upał jest rewelacyjny to dodałam. Podmienię zdjęcia jak zrobię bardziej pokazowe pucharki :)
Super pomysł :)
OdpowiedzUsuń