wtorek, 6 sierpnia 2013

Masło czosnkowe na tosty!

Takie tosty można podawać do różnych smakołyków! Pasują do zup, sałatek a także są świetnym pieczywem na grilla! Nie ma tu żadnej filozofii :) Jest to szybka i banalnie prosta  przekąska! Oczywiście możemy się pokusić o zrobienie masła od podstaw - bo to też bardzo proste!



  Potrzebujemy:
  •  50 g masła 
  • 3 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • świeża natka pietruszki
  • szczypta pieprzu i soli
 Przygotowanie:
  • Masło dzielimy na mniejsze części wkładamy do miseczki, wyciskamy 3 ząbki czosnku.
  • Posypujemy ziołami i szczyptą pieprzu - można dodać szczyptę soli ale ja nie dodaję!
  • Całość do mikrofali na chwilę do rozpuszczenia - u mnie to 40 sekund! możemy masło rozpuścić też w rondelku.
  • Do roztopionego masła z czosnkiem i przyprawami dodajemy świeżą pietruszkę! 
  • Masło gotowe! 
  • Kroimy bagietkę i łyżeczką polewamy kromki masłem. Możemy również takie masło wstawić do lodówki i wykorzystywać je do zwykłych kanapek.
  • Zapiekamy chwilę w piekarniku lub na grillu! 
 


Smacznego!!!

1 komentarz: