Potrzebujemy:
- 50 g masła
- 3 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
- świeża natka pietruszki
- szczypta pieprzu i soli
- Masło dzielimy na mniejsze części wkładamy do miseczki, wyciskamy 3 ząbki czosnku.
- Posypujemy ziołami i szczyptą pieprzu - można dodać szczyptę soli ale ja nie dodaję!
- Całość do mikrofali na chwilę do rozpuszczenia - u mnie to 40 sekund! możemy masło rozpuścić też w rondelku.
- Do roztopionego masła z czosnkiem i przyprawami dodajemy świeżą pietruszkę!
- Masło gotowe!
- Kroimy bagietkę i łyżeczką polewamy kromki masłem. Możemy również takie masło wstawić do lodówki i wykorzystywać je do zwykłych kanapek.
- Zapiekamy chwilę w piekarniku lub na grillu!
Smacznego!!!
mój ulubiony dodatek do chleba z grilla :)
OdpowiedzUsuń