Potrzebujemy: na 8 sztuk
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 jabłka
- cynamon
- cukier brązowy
- odrobina mleka
Przygotowanie:
- Obieramy jabłka i ścieramy je na tarce na grubych oczkach lub szatkujemy nożem.
- Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy na kwadraciki
- Na każdy kwadracik nakładamy starte jabłko i posypujemy odrobiną cynamonu i płaską łyżeczką cukru brązowego.
- Sklejamy boki ciasta i nożem nacinamy od góry by się nie rozkleiły.
- Bułeczki układamy na blasze i smakujemy je mlekiem by pięknie się zrumieniły.
- Pieczemy około 12 minut w temperaturze 180 stopni
Smacznego!
witam, na ile kwadracikow nalezy pokroic ciasto francuskie ? Bo nie napisalas jakiej wielkosci mniej wiecej powinny byc.
OdpowiedzUsuńWg uznania. Ja taki klasyczny płat ciasta pocięłam na 8 części.Pozdrawiam!
Usuń