Potrzebujemy:
- Świeży filet z łososia około 350g
- słoiczek suszonych pomidorów w zalewie
- kulka mozzarelli
- sól
- pieprz
- przyprawa do ryb
- cytryna
- Łososia należy umyć i oddzielić od skóry. Mięso dzielę na dwie równe części.
- Rybę z obu stron solę, pieprzę i skrapiam sokiem z cytryny.
- Do naczynia żaroodpornego wlewam łyżkę oleju i układam na nim rybę.
- Na łososia układam pokrojonego suszonego pomidora i polewam całość oliwą spod pomidorów.
- Wstawiam do lodówki na godzinę.
- Piekę rybę w temperaturze 200 stopni przez 7 minut.
- Wyjmuję naczynie i na rybie układam plastry mozzarelli i zapiekam jeszcze 3 minutki!
- I gotowe - podaję z pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Najlepsza sałatka to mieszanka sałat w dowolnym sosem.
Smacznego!!!
Jestem po obiedzie i co z tego, jak porcje tego cuda zniknęłabym od razu:)
OdpowiedzUsuńMniam! Ślinka cieknie ;)
OdpowiedzUsuń