Potrzebujemy:
- 500 g brokuła
- 2 ząbki czosnku
- mały kubeczek jogurtu naturalnego
- ser feta
- sól
- pieprz
- migdał w płatkach
Przygotowanie:
- Zaczynamy od ugotowania brokułu w osolonej wodzie.
- W miseczce przygotowujemy sos czosnkowy. Do jogurtu dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku oraz po szczypcie soli i pieprzu. Wszystko razem mieszamy i wstawiamy na trochę do lodówki.
- Rozgrzewamy patelnię i dosłownie na chwilę wrzucamy na nią płatki migdała aby je uprażyć. Nie używamy oleju! Potrząsamy patelnią z płatkami, kiedy zaczną się złocić zdejmujemy z patelni.
- Ugotowane różyczki brokuła rozkładamy na talerzu i układamy na nich pokrojony w kostkę ser feta. Całość polewamy sosem i posypujemy płatkami migdału.
I gotowe !
Życzę Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz